Pridobitev potrdila o preboleli okužbi – Covid-19

Pridobitev potrdila o preboleli okužbi – Covid-19

Zaposleni v Avstriji s stalnim prebivališčem in izbranim zdravnikom v Sloveniji potrebujete za avstrijskega delodajalca dokazilo o prestani samoizolaciji po potrjeni okužbi.

Po dogovoru z Avstrijo vam v te namene zadostuje potrdilo o karanteni na domu, ki ga pridobite na spletni strani e-Uprave. Vloga je objavljena na:

https://e-uprava.gov.si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/zdravje/potrdilo-o-karanteni.html

  • Potrdilo je v prvi vrsti namenjeno slovenskim državljanom, ki so bili v visoko tveganem stiku z osebo, okuženo z virusom SARS-CoV-2. Pri izpolnjevanju vloge se zato ne ozirajte na besedišče. Izmed ponujenih možnosti izberite prvo: »Živim v skupnem gospodinjstvu z osebo s potrjeno okužbo.«
  • V kategoriji »datum zadnjega stika« navedite prvi dan samoizolacije oz. bolniškega staleža. V kolikor ste bili že pred potrjeno okužbo v karanteni zaradi stika z okuženo osebo, navedite datum prvega dne karantene. Obrazec bo samodejno določil trajanje karantene v skladu s sprejetimi pravili. Če ne bo zajeto celotno obdobje oz. se je obdobje samoizolacije pri posamezniku podaljšalo zaradi morebitnih zdravstvenih zapletov, vlogo ponovno izpolnite, le da tokrat vnesete zadnji datum nepopolno določenega obdobja.
  • Potrdilo boste prejeli na elektronski naslov.
  • V kolikor potrebujete dokazilo v tujem jeziku, ga lahko prejmete v angleškem, madžarskem in italijanskem jeziku.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.