“HAGT” hitri testi na prisotnost SARS-CoV-2

“HAGT” hitri testi na prisotnost SARS-CoV-2

S hitrim “HAGT” testom se lahko BREZPLAČNO testirajo vsi državljani s stalnim prebivališčem v RS, bodisi za potrebe preverjanja svojega zdravstvenega stanja, opravljanje storitvene dejavnosti v RS ali za potrebe prehajanja meja.

Rezultat testa boste prejeli iz centralnega sistema obveščanja peko SMS sporočila na vaš mobilni telefon. V primeru pozitivnega testa boste poklicani osebno po telefonu v roku 1 ure od odvzetega brisa.

Vsi testiranci morate ob testiranju OBVEZNO predložiti kartico ZZZS  ter vašo osebno GSM številko. V primeru, da imate zdravstveno zavarovanje urejeno v tujini (e-card) pa ste namesto ZZZS kartice dolžni predložiti “EMŠO”.

 

HAGT testiranje opravljamo v naslednjih terminih:

  • PONEDELJEK od 15. do 17.ure

  • SREDA od 15. do 17.ure

  • PETEK od 15. do 17.ure

  • NEDELJA od 08. do 9.30 ure 

 

 

Digitalna EU potrdila si lahko natisnete sami iz  zVem portala ali v najbližji lekarni ob simboličnem plačilu (okrog 2 eura). V lekarni lahko dobite omenjeno potrdilo s kartico ZZZS ali z EMŠO oz. davčno številko.

Za potrebe storitvene dejavnosti ali za potrebe turizma znotraj RS je zaenkrat dovolj le SMS iz portala NIJZ.

Na HAGT testiranja v dopoldanskih terminih (od ponedeljka do petka) se je potrebni predhodno naročiti na telefonsko številko 041 479 392 – vsak delavnik od 7.30 do 9.30 ure.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.